- Reklama -aktualne
Domů Zdravie Každé zrnko kávy obsahuje približne jeden milión buniek av každom zrnku kávy...

Každé zrnko kávy obsahuje približne jeden milión buniek av každom zrnku kávy je až 800 rôznych chutí a vôní.

-

Pre zaujímavosť vo víne je ich len 280. Zelená káva je veľmi tvrdá a veľmi ťažko by sa mlela. Praženie robí kávu krehkou, čo znižuje potrebnú energiu na zomletie.

899 kavových chutí a vôní

Cieľom mletia kávy je optimalizácia styčnej plochy vody a kávy. Ovplyvňuje to jej arómu, silu a chuť, ale aj extrakciu a vzhľad kávy. Penu na espresse ovplyvňuje práve dobré mletie.

Rozlišujeme rôzne druhy mlynčekov, a to ploché, kónické a valcové. Rôzne druhy prípravy kávy vyžadujú rozdielnu jemnosť mletia. Počet častíc vzniknutých mletím sa kontroluje v procese mletia pomocou laserového lúča.

Najväčším nepriateľom aróma je kyslík. Káva stratí až 60 percent arómy za 15 minút po umletí, preto je dôležité pripravovať kávu bezprostredne po umletí.

cerstva kava

Tajomstvo úspechu

Vzrastajúcu spotrebu kávy veľmi oceňujú najmä hotely, reštaurácie a kaviarne. Ich zákazníci sa naučili rozoznávať kvalitnú kávu a naozaj ich zaujíma, čo pijú. Lojálni zákazníci sa budú vždy radi vracať, pretože ocenia kvalitu. Vnímavý majiteľ reštaurácie alebo hotela by mal mať pripravený v správny čas kvalitný produkt, zodpovedajúce vybavenie a dobrú cenu. Podceňovať by sa však nemal personál, ktorý s kávou pracuje. Dobrý podnik by si mal vedieť kvalitný personál vychovať a tiež si ho udržať. Dobrý zamestnanec je polovica úspechu, čo určite platí v okamihu, keď vie kávu dobre pripraviť a naservírovať. Nápojová ambulancia je významným dodávateľom kávy a jeho zamestnanci sú pripravení podeliť sa o skúsenosti a pomôcť so správnou kávovou motiváciou.

Must Read

- Reklama -PR článek