- Reklama -aktualne
DomůRady a TipyViete, čo všetko obnáša kváskovanie? Domáci kvások a kvalitný kuchynský robot sú...

Viete, čo všetko obnáša kváskovanie? Domáci kvások a kvalitný kuchynský robot sú skvelým základom pre domáci chlebík ako z pekárne.

-

Napriek tomu, že kváskovanie zažilo už svoju najväčšiu éru, stále ho zvažujete? Nebojte, čas, ktorý pri kváskovaní strávite vám vynahradí kuchynský robot.

Vlastniť kuchynský robot sa jednoducho oplatí. Je to skvelý pomocník naozaj pri takmer všetkých činnostiach, ktoré sa v kuchyni pri varení a najmä pečení odohrávajú. Najmä, ak siahnete po naozaj multifunkčnej a kvalitnej verzii ako napríklad prináša na trh značka Kenwood.

Kuchynské roboty Kenwood sú tým najlepším pomocníkom do kuchyne. Disponujú hneď niekoľkými metlami, vďaka ktorým nielen vyšľaháte dokonalý krém do koláčov, ale aj pripravíte skvelé cesto na domáci chlebík.

Hnetenie cesta bez starostí a námahy je sen pre každú domácu pekárku. v prípade, že máte doma kuchynský robot a váhate, či sa pustiť do kváskovania, prezradíme vám, čo všetko kváskovanie obnáša. Je to žrút času?

Kváskovanie, čo všetko tento proces obnáša?

Tradícia poctivého pečenia domáceho chleba znova ožíva. Aby ste upiekli domáci chlieb potrebujete si vyhradiť určité množstvo času, našťastie jeden kuchynský robot dokáže nahradiť viaceré kuchynské spotrebiče a veľkú časť práce urobiť za vás, takže sa toho nemusíte báť. A pokiaľ vás skutočne zaujíma kváskovanie, prezradíme vám na čo všetko sa treba pripraviť.

Ako na to?

Ste úplný nováčik? Potom je čas správne vás uviesť do deja kváskovania. V prvom rade budete potrebovať čistý zaváraninový pohár a niekoho, kto už kváskom disponuje. Tento človek vám môže jeho kvások odobrať a vy ho budete len ďalej rozmnožovať.

Pokiaľ nepoznáte niekoho takého, môžete si svoj kvások vypestovať, pamätajte na to, že ide o zdlhavejší proces. Do skleneného pohára pridajte dve lyžice múky s malým množstvom vody, tak aby vznikla hustá kašička. Viečko pohára naň len priložte a nezaťahujte a nechajte kvások odpočívať minimálne 24 hodín.

Na druhý deň odoberete polovicu zmesy a pridáte novú múku a opäť doplníte vodou. Proces opakujte aspoň týždeň, kvások je hotový, keď sa na ňom začnú tvoriť bublinky.

Výhody kváskovania

Doma pripravený kvások na rozdiel od kupovaných kvasníc neobsahuje žiadne éčka a chemické prísady. Vďaka tomu je chlebík lepšie stráviteľný a je určite vhodnejší pre tých, ktorí majú citliví žalúdok.

Z domáceho chleba, ktorý bol vyrobený z vlastného kvásku je oveľa menšia pravdepodobnosť, že vás bude nafukovať. A naviac kváskový chlieb oproti tomu z obyčajných kvasníc má oveľa menší glykemický index. To znamená, že je oveľa vhodnejší pre cukrovkárov alebo ľudí, ktorí si musia strážiť svoje glykemické hodnoty.

Okrem týchto skvelých vlastností dokonca lepok aj lepšie nabúrava stavbu lepku a je teda prijateľnejší pre tých, ktorí majú lepkovú intoleranciu. To ale neznamená, že chlieb z kvásku neobsahuje lepok. Lepok je však pre telo prijatelnejší a hlavne celkovo chlieb z kvásku je ľahšie stráviteľnejší.

V prípade, že zvažujete či sa do kváskovania pustiť, naša odpoveď je áno. Musíte však počítať s tým, že o kvások sa treba starať, čo vie zabrať určité množstvo času. Avšak, ak využijete kuchynský robot Kenwood na prípravu cesta, týmto spôsobom dokážete kopec času a námahy ušetriť.

Kuchynské roboty Kenwood sú skvelým pomocníkom do domácnosti a vedia vám pomôcť aj pri príprave domáceho kváskového chleba. Kváskový chleba chutí totižto fantasticky.

Must Read

- Reklama -PR článek